Werk mee aan de toekomst

Cursusleiders: Joris en Cas
Aantal deelnemers: 10 - 15
Cursusdagen: 11 zondagen van 12:00 tot 17:00
Looptijd: september tot en met november
Locatie: Digilab in bibliotheek LocHal in Tilburg

Vragen?

Vind je het leuk om dingen te maken, te leren over technologie en te dromen over wat er mogelijk is?
Binnen dit project leer je technologie en creatief denken te combineren om tot nieuwe concepten te komen. Door te experimenteren met nieuwe technologieën, verkennen we samen de wereld van interactie.

In een reeks workshops kom je in aanraking met nieuwe technologieën, creatief denken, rapid prototyping en interactie. Je leert over hoe technologie het gedrag van mensen kan beïnvloeden. Je wordt gekoppeld aan een patiëntenvereniging, gaat in gesprek met de mensen en brengt aan de hand daarvan problemen in kaart. Onder begeleiding van studio Krom en verschillende gastdocenten ontwikkel je in groepsverband concepten om die problemen aan te vliegen. Door prototypes te bouwen werken we aan een interactieve ervaring die bestaat in de digitale én fysieke wereld.

Verhalen over depressie


Een van de problemen die mensen met een depressie ervaren is onbegrip en een gevoel van isolatie. Hoe zou een interactieve installatie deze kloof kunnen dichten?

Het huis van de toekomst


TV’s, computers, slimme thermostaten; onze leefomgeving is de afgelopen jaren veranderd. Deze innovaties zijn gericht op entertainment, maar kunnen ze het leven makkelijker maken voor mensen met een fysieke of mentale aandoening?

Een persoonlijke AI assistent


Spraakinterfaces als Amazon Echo en Google Home zijn voor een paar tientjes te krijgen, maar kunnen niet veel meer dan simpele vragen beantwoorden. Kunnen we nieuwe, zinvolle (of leuke) toepassingen bedenken en ontwikkelen?

Wat heb je nodig?


Zin om mee te doen


Een laptop